Tippek és trükkök a piszkos szőnyegek problémáinak megoldására

Tippek és trükkök a piszkos szőnyegek problémáinak megoldására

Szőnyegei elérték az unalmas állapotot? Szeretné megfiatalítani őket és javítani a minőségüket? A szőnyegeknek visszaadhatja azt az esztétikai vonzerőt, amellyel egykor rendelkeztek, ha megtisztíttatja őket. A következő cikk olyan tippeket tartalmaz, amelyek segíthetnek Önnek egy jó szőnyegtisztító cég felkérésére.


Ha egy foltot tisztít, próbáljon meg a középső rész felé összpontosítani. Ez a mozdulat elszigeteli a foltot, így az nem fog elterjedni a padlón. A legjobb eredmény érdekében próbáljon meg olyan tisztítószert használni, amely megszabadul a folttól anélkül, hogy a folyamat során károsítaná a szőnyeget.


Legyen óvatos, ha olyan szőnyegtisztító céggel köt üzletet, amely a semmiből hívja Önt, vagy véletlenszerűen megjelenik az ajtajánál. Ez általában annak a jele, hogy a cég nem rendelkezik elég felkéréssel.


A szőnyegtisztító cégnek, amelyet fel akar kérni, a legmodernebb felszereléssel kell rendelkeznie. Egy jó cégnek legalább egy 6 lépésből álló tisztítási eljárással kell rendelkeznie. A lépéseknek magukban kell foglalniuk a szőnyeg porszívózását, az előkezelést, az előápolás, a gőztisztítást, a folt utáni tisztítást és a gyors szárítási folyamatot. Ha ennél kevesebb, megkérdőjelezhető a munka minősége.


Mindig győződjön meg róla, hogy a szőnyeget kiporszívózza, mielőtt gépet használna a szőnyegtisztításhoz.


Kérjen árajánlatot, mielőtt bármilyen szőnyegtisztítást végeztetne otthonában. Egyes cégek akciókat futtatnak, de lehet, hogy van egy apró betűs záradék. Egyes cégek szobaméret szerint tisztítanak. Beszéljen bármelyik céggel, amelyet fontolgat, és tudjon meg minden költséget, hogy ne érje meglepetés, amikor eljön a fizetés ideje.


A professzionális szőnyegtisztító cégek minden munkához megfelelő tartozékokkal rendelkeznek. Egyes szőnyegek nagyon érzékenyek, és speciális felszereléseket kell használni a megfelelő tisztításukhoz. Ha nem használja ezeket a felszereléseket, akkor károsíthatja a szőnyegeket, és hosszú távon több pénzbe kerülhet. Jobb, ha olyan szakembert bíz meg, aki elsőre jól végzi el a feladatot.


A legjobb módja a szőnyeg tisztításának, ha kiviszi a szabadba. Használjon egy kis szőnyegsampon és legalább kétszer menjen át a szőnyegen. Hagyja a szőnyeget teljesen megszáradni a levegőn, mielőtt visszaköltöztetné a beltérbe. Ez a módszer csak meleg, száraz időben alkalmazható.


Fektessen be egy csúcskategóriás porszívóba. A legtöbb porszívó nagyon gyenge, és nem képes arra, ami szükséges ahhoz, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket, a szőrszálakat és a szőrzetet a szőnyegekről. Bár ezek nagyon drágák lehetnek, a pénz, amit megspórol, ha nem kell olyan gyakran cserélnie a szőnyegeit, a porszívó ára megtérül.

Ha árvíz érte, fontos, hogy a szőnyegek tisztítása megfelelő legyen. Az összes vizet el kell távolítani, a penészt és a szennyeződéseket meg kell tisztítani, és a szőnyegeket gondosan ápolni kell. Mondja el a cégnek, hogy árvízkárral van dolga, mielőtt megérkeznek a szőnyegek tisztítására.


A helyi cégek közötti választáskor egy nagyon fontos kérdést kell feltennie: nyújtanak-e valamilyen garanciát? Ha nem, akkor olyan céget kell keresnie, amelyik igen. Ha nem bíznak eléggé a saját szolgáltatásaikban ahhoz, hogy garantálják a munkájukat, miért bízzon meg bennük egyáltalán?


Mielőtt felkér egy takarítót, tisztázza, milyen vegyszereket fognak használni a takarításhoz. Ha kisgyermekei vagy háziállatai vannak, a tisztítószereknek való kitettség kellemetlen vagy akár káros is lehet. Fontos, hogy a takarító biztonságos, jóváhagyott vegyszereket használjon, és gyorsan és hatékonyan tisztítsa meg a szőnyeget, hogy csökkentse az expozíciót.


Próbálja meg a gőztisztítást tavasszal, ősszel vagy télen végezni. Ha nyáron végzi a professzionális tisztítást, a levegőben lévő túlzott nedvesség miatt hosszabb ideig tart a szőnyeg száradása. Ez segít csökkenteni a penész és a penészgomba kialakulását, miközben megakadályozza a szőnyeg károsodását.


Próbáljon meg minél több nagyméretű bútordarabot elmozdítani, mielőtt a professzionális szőnyegtisztítók megérkeznek. Bár nem látja a szőnyeget ezen bútordarabok alatt, ez egy olyan hely, ahol a por, a szennyeződés és a piszok elrejtőzhet. Tisztításával tisztábbá teszi otthona megjelenését, illatát és érzését.


Olvassa el a szerződés apróbetűs részét. Tájékozódjon az alkalmazottaik képzési folyamatáról, valamint az általuk használt berendezések típusáról. Nézzen utána a garanciában szereplő esetleges kizárásoknak. Ha ezeket a dolgokat ismeri, elkerülheti, hogy átverjék, miután sok pénzt fizetett azért, hogy egy szolgáltatást végeztessen otthonában.


Az egyetlen referencia, amelyben megbízhat, ha családról van szó, az a saját rokonok. Azok, akik olyan emberekkel állnak kapcsolatban, akik egy szőnyegtisztító cégnél dolgoznak vagy tulajdonosok, nem lesznek a legmegbízhatóbbak, amikor a véleményükről van szó. Ehelyett keressen inkább idegenektől származó véleményeket.


A minőségi szőnyegtisztítók rendelkeznek tanúsítványokkal, ezért kérdezzen utánuk. Ne feltételezze, hogy egy cég teljesen képzett csak azért, mert azt állítja, hogy az. Tudja meg, hogy milyen szigorúan képzik a technikusaikat. Ha egy cég időt, pénzt és erőfeszítést fordít arra, hogy tanúsítványokat szerezzen a technikusaira, akkor az értékük felértékelődik.


Kérdezze meg barátait, hogy kit hívnak szőnyegtisztításra. Ez némi betekintést nyújthat Önnek abba, hogy mely cégek a legnépszerűbbek az Ön területén, és miért. Lehetőséget ad arra is, hogy őszinte válaszokat kapjon a szakmaiságuk szintjéről és az általuk nyújtott szolgáltatás minőségéről.


A szőnyegek évekig tartó használat után veszíthetnek az életükből, de ez rendben van. A szőnyegek egy egyszerű, szakember által végzett tisztítással újra újszerűvé tehetők. A szőnyegtisztítás csak rövid időt vesz igénybe. használja a mellékelt tippeket, és kérje fel a megfelelő szőnyegtisztítót az Ön szőnyegeihez.

This is a heading

This is a paragraph. You can use this to communicate content within your page.

© Copyright Önfejlesztés